Op donderdag 9 april organiseerde de Stichting Heitser Burenhulp (SHB) een informatieavond voor vrijwilligers en overige belangstellenden.
Deze avond werd druk bezocht: 53 vrijwilligers en andere belangstellen waren aanwezig.
De avond werd geopend door de voorzitter van de Stichting Heitser Burenhulp: Har Boonen.

Na de opening waarin hij het bestuur voorstelde, werd door de voorzitter het doel van de Stichting Heitser Burenhulp uiteen gezet: het organiseren van hulp voor mensen die door omstandigheden voor een korte periode hulp nodig hebben . Inmiddels heeft de Stichting een website waar informatie over de Stichting beschikbaar is. Heitser Burenhulp kan nu aan de slag met het inzetten van de 55 vrijwilligers die diensten voor aanvragers van hulp aanbieden. De Stichting heeft een contactpersoon aangesteld die de coördinatie van de aanvragers voor hulp verzorgt. Tot nu toe heeft de contactpersoon 9 hulpvragen afgehandeld.

Na de inleiding hebben de aanwezigen in gespreksgroepen van gedachten gewisseld over de wijze waarop Heitser Burenhulp in de toekomst kan functioneren. Alle aanwezigen benadrukken het belang van naamsbekendheid van de Stichting bij de inwoners van Heythuysen. Hiervoor werden concrete suggesties gegeven zoals het benaderen van buurtverenigingen en zorginstellingen. Het bestuur zal criteria die gelden voor het toekennen van hulp vaststellen.

Na afloop van de gedachtewisseling in groepen gaf de gespreksleider een korte weergave van de onderwerpen die besproken werden. Aandacht was er in alle gespreksgroepen voor de inwoners die hulp nodig hebben. Het vragen van hulp is een grote stap. Voorbeelden van geslaagde coördinatie tussen hulpvrager en hulpverlener kunnen drempels wegnemen.

Het bestuur zal de contacten met de vrijwilligers onderhouden middels een nieuwsbrief op de website. Daarnaast zal er een keer per jaar een contactavond voor de vrijwilligers worden gehouden.

De Stichting Heitser Burenhulp is gestart en positief in de gemeenschap ontvangen. Een mooi begin van een toekomst voor een bijdrage aan de kwaliteit van de leefbaarheid in de kern Heythuysen.

Zoek contact met de stichting.

Dit kan per mail: info@heitserburenhulp.nl of telefonisch: 06 396 144 7878